Recent toegevoegd
Sluiten
Geen producten gevonden...
  • Afrekenen is uitgeschakeld.
Zera koffie

SUMATRA MANDHELING ARABICA BIOLOGISCHE KOFFIE RAJA GAYO

€8,00
Een lekkere pittige kruidige koffie met zoete tinten van chocolade , hazelnoot en mout
Beschikbaarheid:
Op voorraad

Heerlijke biologisch verbouwde koffie uit Sumatra geteeld op de heuvels van de vulkaan leuker in het Batak gebied van Atjeh. De koffie is vernoemd naar de Mandheling bevolking in het Batak gebied.

Een romige koffie met milde rInsheid en tonen van chocolade , ceder, tabak en kruiden.

Recept espresso:

20 gram fijne espresso maling

60 cc espresso in 25 seconden.

Recept Filterkoffie:

Filter met warm water natmaken.

! liter water van  90 graden halve minuut laten wellen en in 2 rustig minuten opschenken. 

 

Koffie uit Indonesië.

De VOC (Vereenigde Oostindische Compagnie), de eerste naamloze vennootschap en destijds het grootste handelsbedrijf ter wereld, wilde het monopolie op het gebied van koffie van de Arabische landen doorbreken. Het lukte hen om de zaden te bemachtigen en zodoende aan de basis voor de koffie cultuur van Indonesië te staan. Door een ernstige uitbraak van bladroest is de Robusta variëteit geïntroduceerd welke nu goed is voor het grootste deel van de koffieproductie.

 

Kalossi Arabica
Deze ongewassen bonen komen van Sulawesi, het vroegere Celebes. Het belangrijkste gebied voor koffie (Kopi in het Indonesisch) zijn de Toradja Highlands.  Sulawesi wordt gekenmerkt door een hoog ijzergehalte in de bodem waardoor de Kalossi een eigen karakter krijgt.

Mandheling Arabica
Mandheling is een merk of handelsnaam voor de koffie die wordt verbouwd in het noorden van het eiland Sumatra.

Lintong Arabica
In de omgeving van het Tobameer, een meer van meer dan 500 meter diep, wordt de Arabica koffie verbouwd. De benaming komt van het district Lintongnihuta.

No reviews found...
Online bestellen
Taal
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
← .    Zera is aan het verhuizen en met koffie pauze van 1 juni tot 1 november. Wij zien u graag weer terug na 1 november. Een fijne zomer gewenst Verbergen