Recent toegevoegd
Sluiten
Geen producten gevonden...

De koffieboon.

De kwaliteit van de Koffieboon!

 

Lekkere koffie begint bij de kwaliteit en de versheid van de koffiebonen.

 

De kwaliteit van de koffiebonen is afhankelijk van de wijze van verbouwen, de grondsoort (het land), de (hoogte)ligging van de koffieplantage de oogst wijze, de wijze van droging en het transport. Zera koffie zal hoofdzakelijk biologisch verbouwde koffie soorten gaan roosteren en verkopen.

Bij single estate koffiebonen is de herkomst te herleiden tot een specifieke plantage.

Single origine koffiebonen geven de regio aan waar de bonen verbouwd worden. 

De ongebrande “groene” koffiebonen blijven één tot twee jaar goed.

Een gebrande koffieboon blijft ongeveer 2 tot 4 weken vers en smaakt op zijn best. Tot een maand of zes blijft de gebrande koffie, mits zorgvuldig bewaard, goed drinkbaar.

Gemalen koffie is ongeveer een uur echt vers en tot twee weken drinkbaar.

 

Het bovengenoemde zegt niets over de houdbaarheid. Die is voor gebrande koffie veel langer.  De kwaliteit van de bereide koffie gaat achteruit als de bonen ouder worden. De koffie die in de supermarkten verkocht worden is nog houdbaar maar zeker niet vers.

Als je eenmaal verse koffie hebt geproefd wil je niets anders meer. De supermarkt koffies zijn vaak mengsels (blends) bestaande uit (goedkopere) koffiebonen.  Er is niets op tegen maar echt lekkere verse koffie valt er niet mee te zetten ondanks de zorgvuldige wijze waarop de supermarkt bonen verpakt worden.

Blends kunnen ook uit topkwaliteit koffiebonen bereid worden en zijn dan vaak lekker om te drinken.

 

Online bestellen
Taal
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »