Recent toegevoegd
Sluiten
Geen producten gevonden...
  • Afrekenen is uitgeschakeld.
Zera Koffie

Biologische Sidamo grade 2 Ethiopische arabica koffie

€8,00
Mooie koffie met een zachte volle smaak met een aroma van bloemen, citrus en cacao.
Beschikbaarheid:
Op voorraad

Ten Zuiden van de hoofdstad van Ethiopië Ligt de regio Sidamo waar deze biologisch geteelde boon vandaan komt.

Deze Arabica koffie wordt verbouwd op een hoogte van 1600 tot 1900 meter. De temperatuur en de hoeveelheid regen op deze hoogte zorgt voor een lekkere koffie.

De koffie heeft een zachte volle smaak met een aroma van bloemen, citrus en cacao.

 

Koffie uit Ethiopië.

De bakermat van koffie waar koffie in het wild groeit en waar, volgens de verhalen, ook het woord koffie vandaan komt. Sinds de 9e eeuw wordt koffie al als drank gemaakt in Ethiopië. De ontdekker van koffie… een geit.

 

Sidamo Arabica
Uit het gebied ten zuiden van Addis komt de Sidamo koffie. De koffie wordt verbouwd tussen de 1600 en 1900 meter hoogte. Onze voorkeur gaat uit naar de gewassen koffie uit dit gebied, te weten Sidamo Grade 2 en meer zeldzaam de Grade 1.
Ook wordt er in dit gebied ongewassen koffie geproduceerd; Sidamo Grade 4.

Yirgacheffe Arabica
Rond de plaats Yirgacheffe, wat overigens in de Sidamo regio ligt, wordt koffie voornamelijk verbouwd op kleinere plantages op een hoogte van ongeveer 1900 meter boven zeeniveau. Veel van de plantagehouders zijn lid van een coöperatie.

Djimmah Arabica
In het zuidwesten van Ethiopië ligt de plaats Jimma. Vanuit de nabijgelegen Illubabor regio komt het grootste percentage Djimmah koffie. Djimmah koffie is goed voor ongeveer 50% van de totale export van koffie uit Ethiopië. De meest bekende gradering de Grade 5 ook wel Mocca Djimmah genoemd.

No reviews found...
Online bestellen
Taal
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
← .    Zera is aan het verhuizen en met koffie pauze van 1 juni tot 1 november. Wij zien u graag weer terug na 1 november. Een fijne zomer gewenst Verbergen