Recent toegevoegd
Sluiten
Geen producten gevonden...
  • Afrekenen is uitgeschakeld.
Zera Koffie

COLOMBIA EXCELSO BIOLOGISCHE KOFFIE.

€8,00
Een Single origine boon met een zachte fruitige smaak en zoete afdronk . Gewassen 100% arabica koffiebonen. Geschikt om te gebruiken bij alle zetmethoden. Als zuivere espresso helemaal top.
Beschikbaarheid:
Op voorraad

 

De Colombia Excelso koffie is een zuivere single origine Arabica koffie soort.

 

De toevoeging excelso betekent dat de bonen zijn gesorteerd op formaat. Excelso is een typering die men gebruikt naast de aanduiding Supremo. De Supremo bonen komen van dezelfde plant en zijn nog wat groter dan de Excelso bonen.

 

Koffie uit Colombia.

Nota bene de Nederlanders zijn verantwoordelijk te houden voor het ontstaan van de koffieproductie in Centraal Amerika, omdat zij de koffiestruiken hebben geïntroduceerd in Frans Guyana. Vanuit het huidige Suriname, werd de koffiestruik over het continent verspreid.

 

 

 

Supremo en Excelso Arabica
Bekende gebieden in Colombia waar koffie wordt verbouwd zijn onder andere Antioquia, Huila, Santander en Tolima. Het verschil tussen Supremo en Excelso is de grootte van de boon. Voor Supremo geldt in het algemeen dat de grofte minimaal screen 17 is en voor Excelso screen 15.

 

 

 

 

No reviews found...
Online bestellen
Taal
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
← .    Zera is aan het verhuizen en met koffie pauze van 1 juni tot 1 november. Wij zien u graag weer terug na 1 november. Een fijne zomer gewenst Verbergen